Staţii GSM

Staţii GSM

Fiecare staţie releu, cunoscută şi ca staţie de bază sau BTS, necesită marcarea adecvată a firelor şi cablurilor care furnizează şi distribuie semnalul operatorului. Panourile de putere, optice şi de transmisie precum şi dispozitivele de emisie şi de recepţie, care pot fi instalate în interior sau la înălţime deasupra solului, pe stâlpi de telecomunicaţii, sunt responsabile pentru funcţionarea eficientă a unei astfel de instalaţii. Toate aceste elemente conectate cu cabluri DC, FO si RF necesita marcare lizibilă, permanentă şi rezistentă la uzură şi la razele soarelui.
Marcarea cablurilor exterioare

În staţiile BTS, cablurile de transmisie utilizate în afara instalaţiei sunt expuse condiţiilor meteorologice şi razelor UV. Prin urmare, marcatoarele noastre trebuie să fie rezistente la condiţiile de mediu, precum şi la razele UV, astfel încât imprimarea să nu se modifice în timp. Uşurinţa de instalare cu coliere este de asemenea foarte importantă, mai ales atunci când se realizează la câteva zeci de metri deasupra solului pe stâlpi de telecomunicaţii. O soluţie consacrată în acest sens sunt marcatoarele de tip „semne gata făcute” fixate cu coliere. Imprimarea la cald este cea mai rezistentă la condiţiile de mediu diferite.


Marcarea cablurilor de interior

Nu toate cablurile sunt expuse la intemperii. O parte din instalaţia GSM instalată în interiorul camerelor conţine cabluri care sunt marcate atât pe dispozitiv, cât şi pe modul, siguranţă sau conector. In acest caz este importantă posibilitatea de a schimba rapid descrierea la extinderea sau modernizarea staţiei. În acest scop, cel mai bine este să folosiţi marcatoare cu buzunar transparent, cu o etichetă rigidă imprimată introdusă în interior, fixată cu coliere de cablu.


Marcarea jumperilor

Cablurile de alimentare se caracterizează prin dimensiuni mari ale secţiunii transversale, prin urmare necesită marcatori cu o suprafaţă mult mai mare şi flexibilitate la fixarea cu coliere de cablu. Datorită acestui lucru, marcatorul nu se va rupe, iar descrierea este vizibilă de la distanţă şi fixată durabil, timp de mai mulţi ani de la instalare. La fel ca în cazul cablurilor de exterior, cablurile de alimentare şi jumperii sunt adesea expuşi factorilor externi de mediu, prin urmare marcatoarele trebuie să fie rezistente la intemperii şi la lumina soarelui.


Marcarea cablurilor de fibră optică

Trăim într-o eră în care transmiterea unor cantităţi mari de date necesită trimiterea semnalului prin fibră optică. Acelaşi lucru este valabil şi pentru staţiile BTS aflate în construcţie. Astfel de cabluri sunt adesea îngropate în pământ, aşa că trebuie să fie rezistente la trecerea timpului şi la factorii de mediu. Marcatoarele flexibile montate pe toată lungimea traseului cablului sunt cele mai bune în acest scop, datorită proprietăţilor lor bune de aderenţă nu vor împiedica tragerea cablurilor prin tuburile de străpungere prin presare şi, datorită suprafeţei mari de imprimare, vor permite o cantitate mare de conţinut. Şi culoarea trebuie să iasă în evidenţă.


Fixarea cablurilor

Fixarea cablurilor într-o instalaţie este la fel de importantă pentru eficienţa acesteia ca şi selectarea adecvată a marcatoarelor. Adesea colierul de fixare este expus razelor UV şi condiţiilor meteorologice, prin urmare trebuie să fie rezistent la intemperii. Pentru a fixa un număr mare de cabluri în fascicule, în special în centrele de date unde este important să disipaţi căldura de la dispozitive, se folosesc coliere cu scai, care vă permit să fixaţi în siguranţă cablurile şi să adăugaţi altele noi cu timpul, dacă este necesar.

Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii la cel mai înalt nivel. Rămânând pe site, sunteți de acord cu înregistrarea sau utilizarea acestora. Află mai multe