Trase de cablu

Trase de cablu

Cablurile pozate pe trasele de cablu pot fi legate în fascicule şi ataşate de şasiuri folosind coliere din oţel, coliere din oţel placate cu poliester sau coliere din plastic dedicate. O fixare solidă este deosebit de importantă atunci când pozaţi cablurile vertical în patul de cablu. Puteţi folosi plăcuţe sau etichete colorate cu o descriere clară pentru a descrie traseul.
Fixarea cablurilor în patul de cablu

Cablurile de alimentare şi de control sunt fixate pe patul de cablu cu ajutorul colierelor speciale, fixate în deschiderile acestuia. Rezistenţa la tracţiune a unui astfel de colier este de 55 kg. Dacă aveţi nevoie de o soluţie mai sigură, greutatea cablurilor este mai mare, sau le ataşaţi pe paturi de cablu verticale, utilizaţi coliere din oţel cu un blocaj puternic cu bilă. Aceste coliere sunt realizate din otel inoxidabil AISI 316 L rezistent la acizi, rezistent la foc, UV, sare si coroziune. Rezistenţa minimă la tracţiune a acestora este de 1335 N. În plus, pot fi acoperite cu un strat de poliester negru sau roşu pentru a distinge circuitele. Stratul exterior de poliester şi marginile uşor rotunjite protejează cablul împotriva deteriorării.


Gruparea conductoarelor şi cablurilor în fascicule

Conductoarele şi cablurile din trasele de cabluri pot fi fixate împreună în două moduri: permanent, folosind coliere de unică folosinţă din plastic sau metal, sau cu ajutorul colierelor detaşabile, din metal, plastic sau cu scai. A doua metodă permite adăugarea de cabluri suplimentare în viitor, în cazul extinderii reţelei. Un avantaj suplimentar al colierelor cu scai este materialul delicat din care sunt confecţionate. Scaiul moale şi flexibil nu va deteriora izolaţia cablurilor uşoare, cum ar fi cablurile UTP. Cablurile grele de alimentare pot fi fixate cu coliere detaşabile din oţel sau cu un dispozitiv de blocare cu bilă.


Identificarea traselor de cabluri

Trasele de cabluri sunt de obicei montate sub tavan, astfel încât să nu deranjeze birourile sau spaţiile de producţie. Descrierile lizibile, vizibile chiar şi de la câţiva metri distanţă, pot fi gravate permanent pe un laminat multicolor sau imprimate pe o etichetă din spumă autoadezivă. Ambele soluţii pot fi realizate la faţa locului folosind o imprimantă sau o maşină de gravat Partex. Dacă nu aveţi timpul sau echipamentul necesar pentru producerea etichetelor permanente, bazaţi-vă pe experienţa noastră - comandaţi-le gata inscripţionate conform indicaţiilor dvs.

Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii la cel mai înalt nivel. Rămânând pe site, sunteți de acord cu înregistrarea sau utilizarea acestora. Află mai multe