Conducte şi rezervoare

Conducte şi rezervoare

Marcarea conductelor cu etichete colorate şi săgeţi este recomandată de standardele poloneze şi europene. Etichetele sunt amplasate pe conducte la intervale egale asigurând o identificare vizuală rapidă, iar culoarea acestora defineşte tipul de mediu transportat, adică abur, apă, acid etc. O săgeată care indică direcţia fluxului mediu poate fi plasată în interiorul etichetei sau pe laturile sale exterioare. Pe lângă marcarea cu tipul de mediu, conducta trebuie marcată cu o plăcuţă permanentă care să conţină, de exemplu, numele şi numărul KKS. Instalarea unei astfel de plăcuţe este simplă datorită unui suport special şi a unui colier cu lungimea potrivită în funcţie de diametrul conductei. Pentru marcarea permanentă a rezervoarelor, folosim materiale de înaltă calitate, rezistente la condiţiile meteorologice.
Marcarea direcţiilor de curgere a fluidelor

Marcarea durabilă şi corectă a conductelor este necesară pentru a asigura funcţionarea în siguranţă a instalaţiei. Într-o instalaţie etichetată corespunzător puteţi localiza mai rapid cauzele funcţionării incorecte şi puteţi elimina defecţiuneile mai eficient. Există multe standarde în întreaga lume pe care vă puteţi baza. Cu toate acestea, toate necesită utilizarea culorii adecvate a etichetei în funcţie de tipul de mediu transportat. Mărimea săgeţilor care indică direcţia fluxului, dimensiunea fontului descrierii şi distanţa dintre etichete in funcţie de diametrul conductei sunt de asemenea importante. Pentru etichetarea conductelor vă recomandăm etichete rezistente la factorii agresivi precum şi la temperaturi ridicate şi scăzute.


Marcarea KKS

Sistemul KKS (Kraftwerk - Kennzeichen - System) este utilizat pe scară largă pentru codificarea şi salvarea datelor despre conducte şi fitinguri. Tehnologia de realizare a marcajelor în sistemul KKS trebuie adaptată la condiţiile existente în vecinătatea elementului marcat (temperatură, praf etc.) și urmează să asigure lizibilitatea marcajelor pe întreaga durată de viaţă a instalaţiei tehnologice. Marcajele trebuie să fie ataşate în locuri vizibile, pe corpuri sau alte elemente permanente şi nedemontabile ale dispozitivelor. O plăcuţă realizată dintr-un material selectat corespunzător poate fi nituită pe un suport de oţel şi fixată pe conductă cu un colier de oţel. Lungimea colierului trebuie selectată în funcţie de diametrul / circumferinţa conductei.


Marcarea rezervoarelor

Containerele şi rezervoarele utilizate pentru depozitarea substanţelor sau amestecurilor periculoase trebuie să fie etichetate corespunzător, inclusiv cu semne de avertizare. Pentru marcarea permanentă a rezervoarelor oferim plăci din PVC, aluminiu sau oţel inoxidabil. Gravura cu laser sau imprimarea permanenta realizata in tehnologia UV-LED in combinaţie cu materialul adecvat garantează o rezistenta ridicată la radiaţiile ultraviolete si mediile agresive. Dimensiunea plăcii şi metoda de montare depind de dimensiunile rezervorului.

Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii la cel mai înalt nivel. Rămânând pe site, sunteți de acord cu înregistrarea sau utilizarea acestora. Află mai multe