Etichetarea cablurilor şi aparaturii de control şi automatizare

Etichetarea cablurilor şi aparaturii de control şi automatizare

Avem o vastă experienţă şi referinţe în domeniul etichetării echipamentelor de control şi măsurare în instalaţii industriale, centrale electrice, centrale termice combinate şi combinate siderurgice. Soluţiile Partex în acest domeniu includ: marcatoare KKS, descrieri ale supapelor, controlerelor, senzorilor şi altor dispozitive de măsurare sau marcatoare pentru cabluri de control.
Marcatoare pentru cabluri de control şi alimentare

Descrierea cablurilor de control poate fi formată din: numărul cablului conform sistemului KKS; tipul cablului şi secţiunea acestuia; numărul dispozitivului ţintă, tot conform KKS. Fiecare dintre soluţiile noastre este disponibilă în mai multe dimensiuni, ceea ce vă permite să adăugaţi rânduri suplimentare de text. Acestea pot conţine informaţii suplimentare, cum ar fi anul de instalare al cablurilor, numele constructorului etc. Sunt disponibile următoarele materiale: PVC (imprimare prin transfer termic); ZEREX - material fără halogeni (imprimare prin transfer termic); oţel inoxidabil rezistent la acizi tip AISI 316L (imprimare prin ştanţare).


Etichetarea echipamentelor de control şi de măsură

Soluţiile dedicate pentru marcarea şi inventarierea echipamentelor din instalaţiile electrice sunt etichetele şi plăcuţele autoadezive din poliester sau spumă sau plăcuţele gravate în oţel sau plastic care pot fi lipite, atârnate cu un lanţ sau ataşate de conducte folosind un suport special. Descrierea poate conţine caractere alfanumerice, un cod de bare generat sau un cod QR.


Marcarea cablurilor în sistemul KKS

KKS (Kraftwerk - Kennzeichen - System) este un sistem de codificare şi stocare a datelor. A fost creat ca răspuns la complexitatea tot mai mare a sistemelor şi a unui număr foarte mare de componente, dispozitive, instalaţii şi sisteme tehnologice care se găsesc în centralele electrice şi centralele combinate de căldură şi energie electrică. Adoptarea unui sistem de marcare uniform permite gestionarea eficientă şi prelucrarea datelor tuturor dispozitivelor şi cablurilor instalate într-o anumită unitate. Numărul KKS poate fi gravat pe un marcator din oţel sau imprimat pe o plăcuţă din plastic. O formă alternativă de prezentare a datelor este un cod QR care conţine o cantitate mare de informaţii suplimentare.


Etichetarea dulapurilor si a tablourilor de distribuţie în sistemul KKS

Suprafaţa dulapurilor vopsite cu pulbere este neuniformă, prin urmare eticheta aplicată pe o astfel de suprafață aspră trebuie să aibă grosimea corespunzătoare şi un adeziv puternic. În plus, plăcuţele de identificare pot fi nituite sau fixate cu şuruburi, ceea ce va asigura aplicarea durabilă pe uşa panoului. Putem grava pentru dvs. această descriere pe laminat dublu stratificat rezistent la UV, aluminiu anodizat sau oţel inoxidabil. Dacă doriţi să realizaţi singuri astfel de plăcuţe, o puteţi face cu ajutorul unei maşini de gravat Partex sau puteţi utiliza etichete din spumă şi o imprimantă cu transfer termic.

Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii la cel mai înalt nivel. Rămânând pe site, sunteți de acord cu înregistrarea sau utilizarea acestora. Află mai multe