Descoperiți marcatorii fabricați din Bio-PVC!

Descoperiți marcatorii fabricați din Bio-PVC!

Acum, marcatorii noștri sunt fabricați din Bio-PVC.

Marcatorii fabricați din Bio-PVC au proprietăți aproape identice, dar cu o amprentă de carbon semnificativ redusă.

Descoperiți marcatorii fabricați din Bio-PVC!

PARTEX REPREZINTĂ UN VIITOR MAI DURABIL


Partex Marking Systems este principalul producător mondial de sisteme de marcare industrială pentru identificarea firelor, cablurilor, țevilor și componentelor.


ACTIVITĂȚI STRATEGICE PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ.

În ultimii ani, Partex a lucrat cu perseverență și în mod strategic pentru a stabili obiective de sustenabilitate. Această activitate este în curs de desfășurare.

„Am început prin a evalua situația actuală, prin a decide unde să ne concentrăm eforturile și prin a stabili obiectivele care vor avea cel mai mare impact. Găsirea de materiale alternative a devenit o prioritate pentru noi. Ne-am dori ca produsele noastre să fie pregătite pentru viitor, așa că obiectivul nostru este de a reduce amprenta de carbon” - explică Peter Johansson, directorul general al companiei de producție Partex din Gullspång.

„Nu vom selecta niciodată materiale care se degradează sau care au proprietăți mai proaste în timp. Marcajele noastre trebuie să îndeplinească anumite cerințe și să fie adecvate scopului propus. Tocmai din cauza acestor proprietăți este dificil de învins plasticul - PVC” - ne spune Peter Johansson.

În 2022, Partex a realizat un proiect în colaborare cu Chalmers Industriteknik, pentru a identifica materiale mai durabile pentru sistemele sale de marcare. O cerință importantă pentru orice nouă materie primă potențială era aceea de a fi mai ecologică și cel puțin la fel de bună ca materialul pe care urma să-l înlocuiască.


ACELEAȘI PROPRIETĂȚI CU O DURABILITATE MAI BUNĂ.

Proiectul a fost un succes, iar Partex începe acum să comercializeze produsele sale bazate pe materiale ecologice. Johan Bengtsson, șeful departamentului de materiale de la Chalmers Industriteknik Chalmers Industriteknik, comentează:

„Suntem încântați de faptul că Partex introduce acum produse fabricate din materii prime mai ecologice, care sunt rezultatul unei colaborări de succes într-un proiect comun cu Universitatea de Tehnologie Chalmers, RISE și noi, cei de la Chalmers Industriteknik. Acest lucru arată că Partex își ia în serios eforturile de sustenabilitate și nu așteaptă să introducă aceste produse pe piață din motive de reglementare sau comerciale.”

„Bio-PVC-ul nostru este fabricat din materii prime regenerabile, de exemplu, ulei de pin din industria forestieră”, explică Peter Johansson. „Materia primă regenerabilă are proprietăți foarte asemănătoare cu cele ale predecesorilor săi extrași din mine. Este atât de asemănătoare încât am putut să ne păstrăm mașinile existente, ceea ce reprezintă un avantaj imens pentru sustenabilitatea companiei” .

Când schimbarea va fi implementată în totalitate, impactul CO2 al produselor Partex va fi redus cu 80%.

Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii la cel mai înalt nivel. Rămânând pe site, sunteți de acord cu înregistrarea sau utilizarea acestora. Află mai multe